dimecres, 6 de novembre del 2013

I ECORAID - Primer cicle d'ESO: Cooperació, divertiment, orientació, sostenibilitat i bon humor!!!

El propassat 31 d'octubre de 2013 vam celebra la I Ecoraid FEDAC- Guissona!

ü  Què és un raid?  Per definició els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

ü  En què consistia la nostra EcoRaid? Hem treballat diferents modalitats que van des de les esportives fins a les anecdòtic-divertides. El recorregut es va fer amb un mapa i full de ruta que fou entregat just abans de la sortida per conservar-ne el “seu secret”. Tota la ruta fou per l’entorn natural i històric de la vila. I la clau de l’èxit de cada grup residia en la seva habilitat en orientació. Un mapa detallat però complicat va ser la brúixola - GPS que va tenir cada  grup per moure’s per tot l’entorn natural i executar cada prova prevista. 
ü  Com s’hi participava? Calia, obligatòriament, passar per totes les proves i controls, i en cadascuna es marcava la “targeta de pas”. Es treballava en equip i calia recolzar-se, animar-se, dialogar, ensenyar-se, aprendre, en definitiva, cooperar i enriquir-se per poder avançar a la següent prova.
 ü  Qui hi podia participar? Tothom podia participar en el nostre raid! Per això hi hauvia dues categories d’equips amb ritmes diferents: Extrem (equips de 5 integrants amb ganes de competir i polir-se el recorregut amb la màxima velocitat i el mínim temps); Passeig (equips de 5 integrants amb ganes de paladejar i assaborir el jorn i el recorregut).
Precs i recomanacions:

ü  No dur paper d’alumini-estany-plata i fer ús d’envasos tipus carmanyola, tuperware o boc’n-roll per portar dinar i esmorzar. Quan acabem, utilitzar les papereres de l’entorn i, en cas de no trobar-ne, fer ús d’una bossa per dipositar-la al lloc pertinent quan calgui.

ü  Equilibrar les menjades del dia; portar aigua, a banda d’altres refrescs que ens facin il·lusió; portar alguna peça de fruita o altre aliment energètic. Participar en l’ecoraid comporta una despesa d’energia corporal i esquelètic – muscular important.
ü  Divertir-se molt! Fer anar les cordes vocals per parlar tant com es pugui! Riure amb ganes! Moure el cos, tot i molt, amb ritme! Seure poc, ara és el moment d’aixecar-se de la cadira sense permís!  Hem dit parlar? Doncs volíem dir xerrar pels descosits! 

I com va acabar tot plegat? Doncs ací us deixem un bocí d'alguns bons moments però recollir-los tots fou tasca impossible!!!

Ara, això sí, un plaer enorme celebrar l'ECORAID amb els nostres simpàtics -orientats- cooperatius- cordials-sostenibles alumnes de 1r i 2n d'ESO!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada